Jordan Lotomba in het shirt van OGC Nice
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord slaat toe op 'deadline day': Lotomba en Hwang naar De Kuip

Feyenoord heeft zich op de laatste dag van de Nederlandse transferperiode versterkt met twee spelers: de Zwitserse verdediger Jordan Lotomba en de Zuid-Koreaanse middenvelder Hwang In-beom.

De 25-jarige Lotomba komt over van de Franse club OGC Nice en tekent een contract voor drie seizoenen in Rotterdam. De Zwitser is de opvolger van Lutsharel Geertruida, die naar RB Leipzig vertrok.

Lotomba is achtvoudig international van Zwitserland en speelde in de afgelopen vier seizoenen 121 competitieduels in de Franse Ligue 1.

De verdediger staat niet bekend om zijn scorend vermogen: hij wist in zijn tijd in Nice twee keer het net te vinden in de competitie. In Frankrijk speelde Lotomba overigens voornamelijk als rechtsback.

Jordan Lotomba

De verdediger speelde in 2019 met Young Boys al eens tegen Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. In De Kuip werd het toen 1-1.

"Het publiek ging toen tekeer alsof het een WK-finale was, heel indrukwekkend", aldus Lotomba. "Daarnaast heeft mijn oud-ploeggenoot Calvin Stengs mij ook veel positieve dingen over de club verteld."

Voordat Lotomba in 2017 bij Young Boys speelde, maakte hij op 17-jarige leeftijd bij Lausanne Sport zijn debuut op het hoogste Zwitserse niveau.

Hwang tweede aanwinst

Feyenoord sloeg na het aantrekken van Lotomba maandagavond nog een slag op de transfermarkt. De 27-jarige Hwang In-beom komt over van Rode Ster en tekent een contract voor vier seizoenen in De Kuip.

Hwang Inbeom

De Zuid-Koreaan Hwang begon zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Daejeon Hana Citizen, in zijn geboortestad Daejeon. Voor die club maakte hij in 2015 als 18-jarige zijn debuut.

Via Vancouver Whitecaps en Roebin Kazan kwam Hwang in 2022 terecht bij de Griekse topclub Olympiakos, waar hij aan het einde van zijn debuutseizoen werd verkozen tot een van de beste spelers van de Griekse competitie.

Bij Rode Ster werd de 60-voudig Koreaans international een van de dragende krachten van het elftal. Daar won hij de landstitel en de beker. Ook werd hij afgelopen seizoen in Servië uitgeroepen tot de beste speler van het afgelopen seizoen.

Hwang is nog niet speelgerechtigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl