Onder aanvoering van auto's van Rijkswaterstaat rijdt het eerste verkeer over de nieuwe Zuidelijke Ringweg in Groningen.
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Ringweg Groningen geopend, eerste file ook een feit

De nieuwe zuidelijke ringweg bij Groningen is rond 20.00 uur opengesteld voor het autoverkeer. Sinds 2017 werd er al in Groningen gewerkt aan de ringweg, maar nu is die dan officieel in gebruik genomen.

In verband met de laatste opruimwerkzaamheden was een rijbaan vanaf het Julianaplein richting Hoogezand nog afgesloten. Hierdoor stond het verkeer op de toegangswegen richting Groningen helemaal vast, meldde RTV Noord in een liveblog naar aanleiding van de opening.

Zowel vanuit Haren als vanuit Hoogezand stond het verkeer stil, waardoor de vertraging opliep tot meer dan een half uur. Ruim twee uur na de officiële opening waren alle rijbanen vrijgemaakt en was de grootste drukte voorbij.

Bekijk hoe de eerste auto's over de ringweg reden:

Zo reden de eerste auto's weer de nieuwe ringweg in Groningen op

De werkzaamheden hebben de afgelopen jaren tot flink wat overlast geleid. Als goedmakertje kregen omwonenden deze zomer al eens een gratis concert aangeboden in de de nieuwe tunnelbak aan de zuidelijke ringweg.

Gisteren kwamen duizenden mensen af op een open dag op de ringweg. Mensen kwamen te voet een kijkje nemen op de nieuwe snelweg. Dat leidde tot flinke drukte.

Er ontstonden volgens RTV Noord zowel bij de in- als bij de uitgang van de ringweg files van wandelaars die de weg wilden bekijken of er juist van af wilden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl