Duizenden mensen wandelden vandaag over de nieuwe ringweg
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Wandelaarsfile bij open dag op nieuwe ringweg Groningen

In Groningen zijn duizenden mensen afgekomen op een open dag op de nieuwe ringweg. Vandaag konden mensen al lopend een kijkje nemen op de nieuwe snelweg. Dat leidde tot flinke drukte.

De snelweg gaat morgenavond open voor het verkeer en om die reden was de nieuwe weg tussen het Julianaplein en de Europaweg vanmiddag voor een keer opengesteld voor wandelaars. Naast de open dag op de ringweg is er vanavond ook nog een gratis concert van het Noord Nederlands Orkest in Martiniplaza om de opening van de ring te vieren.

Volgens de organisatie achter het evenement, Aanpak Ringweg Zuid, waren er ruim 10.000 mensen op afgekomen. De opkomst leidde op enkele plekken tot drukte. Zo ontstonden volgens RTV Noord zowel bij de in- als bij de uitgang van de ringweg files van wandelaars die de weg wilden bekijken of er juist vanaf wilden.

Ook de pendelbussen van en naar de weg en Martiniplaza zaten overvol. De organisatie riep mensen daarom op om met de fiets te komen.

Wandelen, voetballen en foto's maken op de snelweg:

Voor deze ene keer wandelen op de snelweg in Groningen

Vanwege de drukte had de organisatie enkele maatregelen genomen. "We hebben extra in- en uitgangen gecreëerd", zei een woordvoerder vanmiddag tegen de omroep. "Dat doen we via de op- en afritten, die tot nu toe vanwege de veiligheid dicht waren gebleven."

Ondanks de drukte was de sfeer er niet minder om, zei de woordvoerder. "We hebben ruim negen kilometer asfalt waar mensen terechtkunnen, er is dus genoeg ruimte."

Advertentie via Ster.nl