Tim Wellens komt als winnaar van de Renewi Tour over de finish
NOS Wielrennen

Renewi Tour voor vierde keer prooi voor Belg Wellens, De Lie wint slotetappe

De Belg Tim Wellens heeft de Renewi Tour op zijn naam geschreven. De coureur van UAE Emirates mocht zondag de leiderstrui in ontvangst nemen en volgde daarmee zichzelf op als winnaar van de etappekoers op Nederlands en Belgisch grondgebied.

Eerder won Wellens de wedstrijd ook al in 2014 en 2015.

De vijfde en laatste etappe, een rit van 202 kilometer tussen Menen en Geraardsbergen, werd een prooi voor Arnaud De Lie, die in de slotfase samen met Wellens was ontsnapt. In de beslissende beklimming van de Muur van Geraardsbergen plaatste de Belgisch kampioen de beslissende demarrage.

Arnaud de Lie stoempt de Muur van Geraardbergen op

Mathieu van der Poel verscheen zondag in Menen niet aan de start. De drager van de regenboogtrui kampt met een pijnlijke knie en gaf uit voorzorg forfait.

Te veel hinder

De kopman van Alpecin-Deceuninck stootte donderdag tijdens de tijdrit met zijn knie tegen het stuur en ondervond te veel hinder van het ongemak. Na overleg met de medische staf werd besloten in de remmen te knijpen.

In de aanloop naar de WK in Zürich, eind september, verschijnt Van der Poel nog aan de start van de EK en aansluitend daarop in de Ronde van Luxemburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl