Jasper Philipsen komt juichend over de streep in Aalter
NOS Wielrennen

Drie keer is scheepsrecht: Philipsen wint derde massasprint in Renewi Tour

Jasper Philipsen heeft de vierde rit in de Renewi Tour gewonnen. De Belg van Alpecin-Deceuninck won mede dankzij gangmaker Mathieu van der Poel onbedreigd de massasprint. In Aalter bleef hij Christophe Laporte en Arnaud De Lie ruim voor.

Voor Philipsen is het de eerste keer deze koers dat hij een massasprint wint. In de voorgaande twee kansen, in de eerste en derde etappe, lukte hem dat niet. Beide keren moest hij de Italiaan Jonathan Milan voor zich dulden.

Kopgroep ingerekend

In de 178 kilometer lange en goeddeels vlakke rit van Oostburg naar Aalter reden zes man lange tijd aan kop, onder wie Jan Maas (Jayco AlUla). Dries De Bondt hield het het langst vol van die kopgroep, tot circa tien kilometer van de finish.

Eerder op de dag stapte Fabio Jakobsen (dsm-firmenich PostNL) af na een val en kneep ook sprinter Sam Bennett in de remmen. Arnaud Démare moest de derde massasprint van de Renewi Tour laten lopen, na een val in de slotfase.

De valpartijen van Jakobsen en Démare waren niet de eerste van de koers. Woensdag werd duidelijk dat Dylan Groenewegen een gebroken sleutelbeen had overgehouden aan een val in de eerste etappe. Ook Olav Kooij kwam in die etappe ten val en stapte een dag later uit de koers.

Morgen staat de vijfde en laatste etappe van de Renewi Tour op het programma, een 202 kilometer lange rit van Menen naar Geraardsbergen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl