Anne Terpstra en Puck Pieterse
NOS Wielrennen

Gouden Pieterse wakker geschud na teleurstelling: 'Bizar dat we eerste en tweede worden'

"Ik besef het nog niet helemaal." Puck Pieterse kon vlak na de finish niet geloven dat zij zojuist wereldkampioen mountainbike was geworden en komend seizoen de regenboogtrui mag dragen. "Mijn eerste wereldtitel bij de elite, ik ben heel erg blij."

De start van de mountainbikewedstrijd bij de WK in Andorra was vanwege verwacht noodweer met ruim drie uur vervroegd, maar het zorgde niet voor minder motivatie bij Pieterse. Na de voor haar teleurstellende verlopen Olympische Spelen én de tegenvallende short track-race van vrijdag was ze gebrand op succes.

Het verhaal over de lekke band in Parijs en de daardoor misgelopen medaille is inmiddels wel bekend. Daarbovenop kwam voor Pieterse de short track-race, die niet naar wens verliep.

Bekijk hier de reactie van Puck Pieterse en een samenvatting van de race.

"Ik maakte wat fouten doordat ik niet gefocust was bij de start", vertelde Pieterse over die race. "Ik deed vanaf het begin al niet meer mee om de winst." Dat schudde haar naar eigen zeggen wakker: "Gisteren probeerde ik mijn focus terug te krijgen en dacht aan wat ik vandaag wilde, namelijk winnen."

Bleef doorzetten

En in de cross country-race verliep het voor Pieterse wél zoals gehoopt. "Ik heb vanaf de start mijn eigen tempo gereden. Ik dacht: ik moet alles geven als ik hier wil winnen. Ik bleef doorzetten en dat was genoeg."

Nadat ze met de vlag in haar handen over de finish was gekomen, kwamen de emoties bij Pieterse, die landgenote Anne Terpstra als tweede over de streep zag komen. "Bizar dat we hier eerste en tweede worden, voor een land als Nederland dat geen groot mountainbikeland is", aldus Pieterse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl