David Neres
NOS Voetbal

Weer een voetballer slachtoffer: oud-Ajacied Neres overvallen bij stadion Napoli

De Braziliaanse voetballer David Neres is zaterdagavond het slachtoffer geworden van een gewapende overval bij het stadion van Napoli. De voormalige speler van Ajax kwam deze zomer over van Benfica.

"Toen David het stadion wilde verlaten na de wedstrijd werd hij aangevallen door twee mannen op een motorfiets. Zij sloegen op de auto en beroofden hem met een wapen", valt te lezen op het Instagram-account van Neres.

Napoli had kort daarvoor met 2-1 gewonnen van Parma. Neres had bij het winnende doelpunt van André-Frank Zambo Anguissa, diep in blessuretijd, de assist verzorgd.

Voetballers vaker slachtoffer

Het is niet de eerste keer dat een voetballer slachtoffer is van een overval; ook in Nederland gebeurde het meermaals. Dusan Tadic, toen nog speler van Ajax, werd in 2022 in de buurt van zijn huis in Amsterdam-Zuid belaagd door twee overvallers. De daders gingen er zonder buit vandoor.

Een jaar eerder werd het gezin van toenmalig PSV-spits Eran Zahavi overvallen in zijn huis in Amsterdam. Zijn vrouw en kinderen werden vastgebonden en kregen tape op hun mond geplakt. De twee overvallers gingen er met persoonlijke spullen en contant geld vandoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl