NOS Voetbal

Van Bommel over overval: 'Je moet snel door, probeer er niet aan te denken'

Van Bommel over overval: 'Je moet snel door, probeer er niet aan te denken'

Ogenschijnlijk onaangedaan heeft Mark van Bommel vrijdag kort iets gezegd over de mislukte overval maandag bij zijn appartement in Antwerpen. De trainer van FC Antwerp, momenteel tweede in de hoogste klasse van het Belgische profvoetbal, gaf bij zijn vooruitblik op het competitieduel met Charleroi aan dat het goed met hem gaat.

"Het heeft impact, dat is logisch. Je moet wel zo snel mogelijk door. Dat heb ik gedaan. Ik heb dinsdag en woensdag gewoon getraind", zei de oud-international van Oranje, die maandagavond werd opgewacht in de parkeergarage onder zijn onderkomen.

Schrikken

Van Bommel zag een gewapende overvaller op hem afkomen. Hij probeerde daarop terug omhoog uit de garage te rijden, maar botste daarbij tegen een andere, geparkeerde auto op. Toen het alarm afging, besloot de overvaller te vluchten. "Het was schrikken", keek hij terug op het incident.

Antwerp-trainer Mark van Bommel

Van Bommel was uitermate tevreden over het optreden van de Belgische politie. "Ik wil een compliment geven aan de politie. Die was heel snel ter plekke. Ze hebben direct actie ondernomen om de dader te pakken. Het onderzoek loopt nog."

De Nederlandse trainer is niet de eerste bekende voetbalpersoonlijkheid die te maken heeft gekregen met een overval. Oud-voetballer René van der Gijp, de Israëliër Eran Zahavi (ex-PSV) en Ajax-speler Dusan Tadic kregen de afgelopen tijd ook te maken met overvallers.

Agressiever

"Het heeft te maken met de maatschappij", verklaarde Van Bommel het feit dat criminelen het steeds meer op profvoetballers hebben voorzien. "Die is verhard en agressiever geworden. Het wordt er niet leuker op. Ik ben zelf attent, altijd aan het opletten. Dat is nu van pas gekomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl