PSG-doelman Donnarumma is het volgende slachtoffer in reeks gewelddadige inbraken bij topvoetballers
NOS Voetbal

Weer gewelddadige inbraak bij topvoetballer: Donnarumma en vriendin mishandeld

In het huis van Paris Saint-Germain-keeper Gianluigi Donnarumma is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De Italiaanse doelman en zijn vriendin werden daarbij mishandeld. Dat melden Franse en Italiaanse media.

Het incident in het centrum van Parijs past in een gewelddadige trend waarmee internationale topvoetballers te maken hebben. Zeker in Frankrijk zijn zij de laatste jaren vaak het slachtoffer van inbraken of berovingen.

Donnarumma en zijn vriendin zouden door de overvallers zijn vastgebonden. De doelman zou daarbij hoofdwonden hebben opgelopen.

Shock

Na de inbraak, waarbij de criminelen naar verluidt zo'n half miljoen euro buitmaakten, wisten Donnarumma en zijn partner zich los te maken. Ze meldden zich vervolgens in shock bij een nabijgelegen hotel, waar de politie werd gebeld.

Meerdere spelers van de Parijse topclub PSG zijn slachtoffer geweest van gewelddadige inbraken. Eerder sloegen criminelen toe in de huizen van onder anderen Neymar, Ángel Di María, Marquinhos en Thiago Silva (inmiddels speler van Chelsea). Als speler van Olympique Lyonnais maakte Oranje-international Memphis Depay hetzelfde mee.

In Amsterdam ontsnapte oud-Ajacied Dusan Tadic in het recente verleden aan een overval. Iets langer geleden werd er met geweld ingebroken in het huis van toenmalig PSV-spits Eran Zahavi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl