In de hub in Leipzig sorteren medewerkers postpakketten
NOS Nieuws

Duitsland waarschuwt voor explosieve pakketten in heel Europa

Duitse veiligheidsdiensten hebben een waarschuwing naar logistieke bedrijven gestuurd waarin staat dat onbekenden explosieve postpakketten hebben gestuurd naar locaties in heel Europa. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.

Postbedrijf DHL heeft na twee eerdere incidenten de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. In juli vloog een pakket met daarin een brandgevaarlijk apparaat in het logistieke centrum van DHL in Leipzig in brand. Vervolgens ontstond er brand in de hele vrachtcontainer, die snel geblust kon worden.

Of medewerkers gewond zijn geraakt, wil DHL niet zeggen. Het zou gaan om pakketten met daarin "ongebruikelijke apparaten". Het pakketbedrijf wil ook niets vertellen over het andere voorval.

Volgens een woordvoerder van DHL waren de incidenten bij het bedrijf mede aanleiding voor de veiligheidsdiensten om de bredere waarschuwing te versturen. Die diensten zelf zeggen er niets over.

DHL heeft naar eigen zeggen inmiddels extra veiligheidsmaatregelen genomen in alle Europese landen. Het is niet bekend door wie de poststukken zijn verstuurd, maar de bronnen van de veiligheidsdiensten zeggen tegen DPA dat ze Russische sabotage niet uitsluiten.

PostNL zegt na vragen van de NOS dat het Nederlandse post- en pakketbedrijf geen waarschuwing van de Duitse veiligheidsdiensten heeft ontvangen, maar dat de veiligheidsafdeling wel extra alert is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl