NOS Nieuws

Wekdienst 30/8: A2 bij Utrecht nog een keer dicht vanaf vrijdag • Atletiektoernooi start op Paralympische Spelen

Goedemorgen! Voor de laatste keer gaat vandaag de A2 bij Utrecht vanaf vrijdag dicht vanwege grootschalige werkzaamheden. En op de Paralympische Spelen start het atletiektoernooi.

Eerst het weer: de dag begint vrij bewolkt en in het zuidoosten valt af en toe een bui. In de loop van de dag krijgt de zon steeds meer ruimte en bij een zwakke tot matige noordoostenwind wordt het maximaal 23 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • Schiphol maakt de resultaten over het afgelopen halfjaar bekend. Vorig jaar boekte de luchthaven weer winst, na een fors verlies door operationele problemen in 2022. De passagiersaantallen zijn dit jaar tot nog toe hoger dan in 2023.
  • Tennisser Tallon Griekspoor komt in actie op de US Open tegen de nummer 9 van de wereld: Grigor Dimitrov uit Bulgarije.
  • Op de Paralympische Spelen start het atletiektoernooi. Nienke Timmer maakt haar debuut op de 100 meter.
  • Wordt het Basel of Genève? Vandaag wordt bekend in welke Zwitserse stad volgend jaar het Eurovisie Songfestival wordt gehouden.
  • Voor de laatste keer is vanaf vandaag de A2 bij Utrecht vanaf vrijdag dicht vanwege grootschalige werkzaamheden. De vorige keer leidde die sluiting tot een verkeersinfarct.

Wat heb je gemist?

Na een lang nachtelijk overleg, dat tot 4.00 uur duurde, zijn de vier coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB akkoord met de begrotingsplannen voor 2025 van het kabinet. Premier Schoof zei in een korte verklaring dat hij blij was met een goed resultaat te kunnen komen.

"Ik heb geconstateerd dat de voorstellen van het kabinet echt op steun kunnen rekenen van de vier dragende partijen van dit kabinet", aldus Schoof. Hij wilde niets inhoudelijks zeggen over de plannen.

Ander nieuws uit de nacht:

  • De Democratische presidentskandidaat Kamala Harris heeft voor het eerst samen met haar running mate Tim Walz een televisie-interview gegeven. In het gesprek op CNN hamerde ze op politieke waarden.
  • Botic van de Zandschulp heeft op de US Open voor een daverende verrassing gezorgd. De Nederlander schakelde met Carlos Alcaraz een van de topfavorieten voor de eindzege uit zonder een set te verliezen: 6-1, 7-5, 6-4.
  • In Roermond is een autobrand overgeslagen op een woonhuis. De politie vermoedt brandstichting.
  • Het NRC schrijft op basis van gesprekken met betrokkenen dat prinses Laurentien bij de hersteloperatie Toeslagen drie jaar geleden al in conflict kwam met ambtenaren van het ministerie van Financiën.

En dan nog even dit:

Steeds meer landen nemen wettelijke maatregelen om werknemers recht op rust te geven. Volgens vakbonden is het tijd dat dit in Nederland ook gebeurt. Bij dit bedrijf gaan de bureaus om 18.00 uur omhoog:

Aan eind van de werkdag de bureaus omhoog: 'Geeft gevoel dat je echt klaar bent'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl