Het reddingshondenteam RHWW in actie op Samos
NOS Nieuws

Lichaam Nederlandse vrouw gevonden op Samos

Het lichaam van de Nederlandse vrouw die sinds donderdag vermist was op het Griekse eiland Samos is gevonden. Dat heeft het reddingshondenteam RHWW bevestigd. De vrouw werd vanochtend niet ver van het wandelpad gevonden waar ze ook vermist raakte.

Het is nog onduidelijk hoe de vrouw kon verdwijnen. De route die ze wilde lopen, staat niet bekend als bijzonder moeilijk. Mogelijk is ze verkeerd gelopen. De oorzaak van haar overlijden wordt nu onderzocht.

De 65-jarige vrouw was met een vriendin op vakantie en verliet vorige week donderdag rond 08.00 uur haar appartement voor een wandeling. In de loop van de ochtend heeft ze volgens Griekse media de weg gevraagd, maar daarna werd er niets meer van haar vernomen. Haar telefoon werd wel teruggevonden.

Grootschalige zoekactie

Direct na haar vermissing werd er een grootschalige zoekactie met zowel Nederlandse als Griekse zoekteams gestart. Er werd onder meer gezocht met zoekhonden en drones. De zoekactie werd bemoeilijkt door de aanhoudende hitte, waardoor er alleen in de ochtend en de namiddag kon worden gezocht.

Om de Nederlandse zoekactie te bekostigen startte de familie van de vrouw een inzamelingsactie. Met het geld konden onder meer kosten van de reis, onderdak en benodigdheden voor de zoekteams worden betaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl