Tim Walz accepteert nominatie
NOS Nieuws

Walz aanvaardt nominatie als vicepresidentskandidaat Democraten

Tim Walz heeft de nominatie als vicepresidentskandidaat voor de Democraten aanvaard. Hij is bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen de running mate van Kamala Harris.

Walz werd op de Democratische Conventie in Chicago verwelkomd door medestanders met bordjes met de tekst "Coach Walz", verwijzend naar zijn verleden als docent en trainer van American football- en basketbalteams op scholen in Nebraska en Minnesota.

Walz eindigde zijn speech met een peptalk:

Tim Walz: 'Kamala Harris is er klaar voor'

"Het is de eer van mijn leven om uw nominatie voor vicepresident van de Verenigde Staten te accepteren", zei Walz. Ook bedankte hij president Biden en kandidaat Harris. Walz zei samen met Harris te willen strijden voor de vrijheid om "een beter leven voor jezelf en de mensen van wie je houdt te creëren".

Weer veel prominenten

Voordat Walz aan het woord kwam, waren er opnieuw veel Democratische partijprominenten die een toespraak gaven. Zo kwam oud-president Bill Clinton op het podium. Zijn speech zat vol sneren aan het adres van de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Ook talkshowhost Oprah Winfrey liet zich zien.

Walz moet als running mate vooral de witte arbeidersklasse aanspreken in de cruciale staten die nog beide kanten op kunnen. Zijn eigen staat, Minnesota, is geen swingstate, maar naburige staten als Wisconsin wel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl