NOS Sport

Van de Zandschulp verliest in aanloop naar US Open eerste duel op Amerikaanse hardcourt

Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zijn eerste wedstrijd op het Amerikaanse hardcourt verloren. In de openingsronde van het ATP-toernooi van Winston-Salem was de Fransman Arthur Cazaux te sterk: 6-1, 7-6 (3).

In de tweede set gaf Van de Zandschulp, de nummer 75 van de wereld, een 3-0 voorsprong uit handen. De 28-jarige tennisser kwam door twee breaks op rij zelfs met 5-3 achter, maar kwam nog terug tot een tiebreak. Daarin pakte Cazaux, de mondiale nummer 93, meteen zijn eerste wedstrijdpunt.

Zo is Van de Zandschulp al vroeg uitgeschakeld in Winston-Salem, waar hij twee jaar geleden nog de halve finales haalde.

Van de Zandschulp is pas net in Amerika. Hij deed de afgelopen twee weken niet mee aan de masterstoernooien van Montreal en Cincinnati.

Volgende week beginnen in de Verenigde Staten de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Finale Cincinnati

Jannik Sinner en Frances Tiafoe treffen elkaar in de finale van het masterstoernooi van Cincinnati. Voor Tiafoe, de nummer 27 van de wereld, is het zijn eerste eindstrijd op een masterstoernooi.

Jannik Sinner

De als eerste geplaatste Sinner won zijn halve finale ternauwernood van de Duitser Alexander Zverev: 7-6 (9), 5-7, 7-6 (4).

Ook Tiafoe had een tiebreak nodig tegen de Deen Holger Rune. Hij stond in die derde set zelfs met 2-5 achter en overleefde op 4-5 twee wedstrijdpunten. Die serveerde hij weg, waarna hij uiteindelijk ook nog aan het langste eind trok: 4-6, 6-1, 7-6 (4).

Vorig jaar werd het toernooi van Cincinnati gewonnen door Novak Djokovic, maar hij ontbreekt dit jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl