NOS SportAangepast

Van de Zandschulp verliest in Gstaad, De Jong kan niet stunten tegen Zverev

Botic van de Zandschulp heeft in de achtste finales van het ATP-toernooi in Gstaad verloren van Tomás Martín Etcheverry. De 28-jarige Nederlander weerde zich kranig, maar moest zijn meerdere erkennen in de Argentijn: 6-2, 2-6, 3-6.

In Hamburg ging ook Jesper de Jong onderuit. Hij kon in de eerste ronde niet stunten tegen wereldtopper Alexander Zverev: 2-6, 2-6.

Jesper de Jong in actie in Hamburg

Hoewel Van de Zandschulp aanmerkelijk beter tennis liet zien dan de afgelopen tijd, had hij het geluk tegen Etcheverry, de nummer 32 van de wereld, niet aan zijn zijde. Ook gaf hij af en toe slordig servicebeurten weg en had hij weinig succes met zijn dropshots.

Van de Zandschulp had na het winnen van de tweede set het momentum, maar doordrukken lukte niet. De mondiale nummer 87 kreeg vijf breekpunten in set drie, maar benutte er maar één. Etcheverry bleek slagvaardiger met twee breaks op twee kansen.

De Jong verliest van Zverev

Qualifier De Jong stond in Hamburg voor een zware opgave tegen de nummer vier van de wereld, Zverev. De 24- jarige Haarlemmer kwam zelfs niet in buurt van een aardig resultaat en verloor kansloos.

In de hele partij won hij maar dertien punten op de opslag van de als eerste geplaatste Duitser en hij wist geen enkel breakpoint te creëren.

Zo blijft het nog altijd wachten op een overwinning van een Nederlander op een speler uit de top vijf. Martin Verkerk was in 2003 de laatste door op Roland Garros de Spanjaard Carlos Moyá uit te schakelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl