Een brandweerwagen op een ondergelopen straat
NOS Nieuws

Levensgevaarlijke situaties door regenrecord in Wenen

Gigantische hoeveelheden regen hebben in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen tot problemen geleid. In delen van Wenen viel in korte tijd 112 millimeter regen, een record voor een zomermaand. Normaal valt er in de hele zomer maar zo'n 200 millimeter in de stad.

De stortbuien leidden tot ondergelopen straten en tunnels. Een vrouw die bij een bushalte stond te wachten en viel, werd door het water meegevoerd en kwam onder een stilstaande bus terecht. Het lukte haar niet om daaronder vandaan te komen. Hulpdiensten hebben de bus opgekrikt en haar bevrijd. De vrouw is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Ook op andere plekken kwamen mensen in de problemen. Meerdere automobilisten werden overvallen door het snel stijgende water en moesten door het raam uit hun auto's klimmen. Oostenrijkse media spraken ook met mensen die net op tijd uit hun kelders waren gekomen.

De brandweer van Wenen is volgens de omroep ORF meer dan 450 keer opgeroepen. Opvallend was de ongelijke verdeling over de stad: waar in sommige wijken in een uur meer regen viel dan normaal in een maand, bleef het in andere delen vrijwel droog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl