NOS Nieuws

Wekdienst 17/8: Minuut stilte in Vlaardingen • Bergrit in Tour de France Femmes

Goedemorgen! In het centrum van Vlaardingen is vanavond een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden loodgieter Ron van Uffelen. Vanochtend begint de zevende etappe in de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen.

Eerst het weer: het zuidoosten heeft in de ochtend nog te maken met een paar buien. Vanmiddag is het overal droog en wisselen zon en stapelwolken elkaar af. De temperatuur ligt tussen de 23 en 25 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • In het centrum van Vlaardingen is om 23.00 uur een minuut stilte ter nagedachtenis aan Ron van Uffelen. De loodgieter overleed maandag, volgens zijn advocaat aan een medische oorzaak. De familie van de loodgieter is al langere tijd doelwit van aanslagen.
  • De politiebonden voeren dit weekend actie voor een structureel vroegpensioen en zijn niet aanwezig bij de wedstrijd FC Twente-Sparta die om 18.45 uur in Enschede begint.
  • De zevende etappe van de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen, gaat van Champagnole naar Le Grand-Bornand. De bergachtige rit, die 166 kilometer lang is, begint om 10.30 uur. Vanaf 13.20 uur is het laatste gedeelte van de etappe live te volgen bij de NOS.

Wat heb je gemist?

De man die verdacht wordt van het belagen van vrouwelijke fietsers in Utrecht is opgepakt in Maastricht. Hij werd gisteravond laat aangehouden in de buurt van station Maastricht. De politie was dringend naar hem op zoek. Donderdagavond werd zijn foto verspreid en gisteren een foto van de auto waarin hij zou rondrijden. Dat voertuig is volgens de politie gevonden in Roermond en in beslag genomen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Indonesië viert vandaag voor het eerst de onafhankelijkheid in de beoogde hoofdstad Nusantara, een gloednieuwe stad in de jungle van Borneo. De stad wordt vandaag mogelijk ook het administratief hart van Indonesië. Maar het gaat niet goed met het miljardenproject, ziet correspondent Mustafa Marghadi:

Nieuwe hoofdstad Indonesië: van miljardenproject naar spookstad?

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl