Wekdienst 14 augustus.
NOS Nieuws

Wekdienst 14/8: Eisen voor rellen in Den Haag • Tour de France Femmes verlaat Nederland

Goedemorgen! Vandaag komt het Openbaar Ministerie met strafeisen tegen mannen die betrokken zouden zijn geweest bij rellen tussen Eritreeërs. En er staat opnieuw sport op het programma: de Tour de France Femmes verlaat Nederland met een etappe van Valkenburg naar Luik.

Eerst het weer: het is overwegend bewolkt en er trekken buien over het land. Vooral in het binnenland kunnen deze buien gepaard gaan met onweer. Het wordt maximaal 21 graden in het westen tot 27 graden in het noordoosten.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • Het Openbaar Ministerie komt met de strafeisen tegen vier mannen die betrokken zouden zijn geweest bij de hevige rellen op 17 februari in Den Haag. Een protest van Eritreeërs tegen een feest van andere (regeringsgezinde) Eritreeërs liep uit op een confrontatie met de politie.
  • Op tientallen plekken in het land worden de komende dagen herdenkingen gehouden om stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.
  • De Tour de France Femmes verlaat Nederland met een etappe van Valkenburg naar Luik over 122,7 kilometer. Dit is live te volgen bij de NOS, de wedstrijd begint om 13.40 uur.

Wat heb je gemist?

Op Ameland onderzoekt de politie twee zedenincidenten met jonge kinderen die maandag in het dorp Nes hebben plaatsgevonden. De politie spreekt van "ernstige zedenfeiten".

Het eerste incident gebeurde maandagochtend op het Westerpad in Nes. Een jong kind werd daar geconfronteerd met een schennispleger. Bij het tweede incident werd een ander jong kind dat in de duinen achter een camping in Nes speelde aangesproken door een man. Het kind werd daarna slachtoffer van een zedenmisdrijf.

Het is niet duidelijk of er bij beide incidenten sprake is van dezelfde verdachte.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In korte tijd maakte Banksy, de bekendste streetartkunstenaar ter wereld, verschillende kunstwerken in Londen. Frankey maakt kunst in de Amsterdamse straten en doet dat - anders dan Banksy - niet anoniem.

Banksy is de inspiratiebron voor straatkunstenaar Frankey: 'Waanzinnige artiest'

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl