NOS Sport

Stam en Schoon verslikken zich op openingsspeeldag EK beachvolleybal in Oekraïens koppel

Beachvolleybalduo Stam/Schoon verliest eerste EK-groepsduel verrassend van Oekraïens duo

Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben hun eerste EK-groepsduel verrassend verloren van het Oekraïense duo Maryna Hladun en Tetiana Lazarenko. Het Nederlandse tweetal ging in drie sets onderuit: 21-14, 13-21, 11-15.

Stam en Schoon beginnen als nummer twee van de plaatsingslijst aan het EK, het Oekraïense tweetal als nummer 31. De nederlaag is vooralsnog zonder gevolgen. De nummers één en twee van de poule (er zitten vier duo's in een poule) plaatsen zich uiteindelijk voor de knock-outfase.

Achtste finale in Parijs

Stam en Schoon verloren vorige week in de achtste finales van de Spelen in Parijs nipt van het Spaanse duo Daniela Álvarez en Tania Moreno: 21-18 19-21 13-15.

Bekijk hier de reactie van Stam/Schoon:

Stam/Schoon onderuit op EK in eigen land: 'Het is schakelen van Parijs naar Apeldoorn'

Er zijn bij dit Europees kampioenschap maar liefst tien Nederlandse duo's die meedoen om de prijzen. Onder hen zijn de olympische mannenduo's Stefan Boermans en Yorick de Groot, die in de kwartfinales verloren van het Duitse duo dat later zilver won.

Ook Steven van de Velde en Matthew Immers, die in Parijs in de achtste finales werden uitgeschakeld, doen mee aan het EK.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013 en winnaars van een bronzen medaille bij de Spelen van Rio in 2016, nemen afscheid tijdens dit toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl