NOS Voetbal

Manchester City is Ten Hags United na penalty's de baas in Community Shield

Erik ten Hag heeft met Manchester United na strafschoppen verloren van landskampioen Manchester City in de strijd om de Community Shield, de Engelse supercup.

United was de stadsgenoot eind vorig seizoen nog de baas geweest in de finale van de FA Cup. Bij het weerzien op Wembley waren na negentig minuten voetbal (1-1) strafschoppen nodig om het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen te beslissen.

Alejandro Garnacho dacht acht minuten voor tijd de winnende te maken, maar vlak voor tijd maakte City-speler Bernardo Silva de 1-1. André Onana stopte vervolgens in de penaltyserie de inzet van Bernardo, die de eerste nam namens Manchester City.

  • AFP
    Manchester City viert feest na strafschoppen
  • Reuters
    Alejandro Garnacho is het mannetje na de 0-1.
  • Reuters
    Bernardo Silva viert zijn late gelijkmaker

Omdat Jadon Sancho en Jonny Evans vervolgens namens United misten vanaf de stip, kon Manuel Akanji de serie beslissen. De Zwitserse verdediger faalde niet (8-7) en bezorgde The Citizens de zevende Community Shield, de eerste sinds 2019.

Volgend weekend beginnen beide clubs aan het nieuwe seizoen in de Premier League. In de Engelse evenknie van de Johan Cruijff Schaal waren beide teams zaterdagavond nog niet op volle sterkte. Bij City ontbraken nog EK-finalisten Rodri en Phil Foden. Pep Guardiola hield Nathan Aké en Kevin De Bruyne tot in de blessuretijd op de bank.

Ten Hag hoopt zijn ploeg in de komende dagen nog te versterken met - in ieder geval - Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui, twee verdedigers waarmee hij eerder ook werkte bij Ajax. Volgens diverse media is overeenstemming met Bayern München om het duo in te lijven nabij.

Eerder deze zomer verwelkomde Ten Hag al aanvaller Joshua Zirkzee, die op Wembley op de bank bleef, en de Fransman Leny Yoro, die in de voorbereiding zwaar geblesseerd raakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl