Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag verliest met United van Arsenal, maar baalt vooral van blessuregevallen

Erik ten Hag heeft met Manchester United opnieuw verloren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Los Angeles ging, onder toeziend oog van zanger Justin Bieber, de ploeg van de Nederlandse trainer met 2-1 onderuit tegen Arsenal in een oefenduel.

Ten Hag zal vooral balen van twee blessures. Spits Rasmus Højlund en de net voor 62 miljoen euro aangetrokken verdediger Leny Yoro vielen geblesseerd uit.

"We moeten even afwachten hoe het met hen gaat", zei Ten Hag na de vriendschappelijke wedstrijd. "Over 24 uur weten we waarschijnlijk meer."

Spelers van Arsenal op de foto met Justin Bieber

Højlund zette United nog wel op voorsprong in de Verenigde Staten, maar daarna scoorden Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli voor Arsenal, waar Jurriën Timber een basisplaats had.

Joshua Zirkzee en Tyrell Malacia zijn niet meegegaan met United op trainingskamp. Zirkzee was met Oranje actief op het EK, Malacia is al lange tijd geblesseerd.

Ten Hags United speelde deze voorbereiding eerder tegen Rosenborg BK (1-0 nederlaag) en Rangers FC (2-0 zege).

Gisteren gaf Erik ten Hag al een persconferentie om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen.

Ten Hag vol vertrouwen: 'We hebben kwaliteit, kunnen van iedereen winnen'

Arsenal-coach Mikel Arteta heeft zich na de gewonnen oefenwedstrijd uitgelaten over het niveau van Jurriën Timber. De 23-jarige verdediger miste bijna het hele vorige seizoen door een zware knieblessure en is inmiddels volledig hersteld.

"Ik ben erg blij met hem. Jurriën krijgt steeds meer het ritme te pakken", zei Arteta na afloop in Los Angeles tegen verslaggevers. "Kijk eens naar zijn leiderschap, zijn rust, zijn enorme kwaliteiten. Het is alsof we een nieuwe speler hebben binnengehaald. Jurriën voegt ontzettend veel toe aan het team."

Basisplaats Timber

Timber stond tegen Manchester United in de basis en vulde de positie van centrale verdediger in. Arteta gaf aan dat hij zich waarschijnlijk toch weer moet gaan richten op de backposities. Arsenal is momenteel namelijk nog niet compleet.

Timber, vijftienvoudig Oranje-international, maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar Arsenal.

In de eerste competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen Nottingham Forest raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn rechterknie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl