Sepp Kuss wint de bergetappe in de Ronde van Burgos
NOS Wielrennen

Kuss wint na Tour-deceptie en valpartijen belangrijke voorbereidingskoers op Vuelta

Sepp Kuss heeft ondanks twee valpartijen de Ronde van Burgos gewonnen. De Amerikaanse klimmer van Visma-Lease a Bike laat daarmee vlak voor de Vuelta a España zien op niveau te zijn.

De Ronde van Burgos is traditioneel een van de voorbereidingskoersen op de laatste grote ronde van het jaar. Naast Kuss reden onder anderen Thymen Arensman (Ineos) en Eddie Dunbar (Jayco) de wedstrijd.

Voor Kuss, die vorig jaar de Vuelta a España op zijn naam schreef, begon de Spaanse voorbereidingskoers nog in mineur. Zowel in de eerste als in de tweede etappe kwam hij ten val, waardoor hij gehavend naar de derde etappe trok. Dat was de belangrijkste rit voor klimmers, met aankomst bovenop Lagunas de Neila.

Solozege

De Amerikaanse berggeit reed goed, loste zijn tegenstanders één voor één en ontdeed zich in de laatste kilometer ook nog van zijn laatst overgebleven concurrent Jefferson Cepeda. De 29-jarige Kuss soleerde zo naar de zege.

Een vijftiende plaats in de daaropvolgende tijdrit was genoeg om de eindzege veilig te stellen.

Kuss gaat daarom met vertrouwen naar de Ronde van Spanje. "Ik heb vrij lang geworsteld met de naweeën van mijn coronabesmetting. Gelukkig ben ik nu weer op niveau en het vertrouwen is terug. Ik ben klaar om mijn titel te verdedigen in de Vuelta."

Kuss miste de Tour de France omdat hij niet op tijd hersteld was van covid. De Vuelta start op zaterdag 17 augustus in Lissabon.

Matige Arensman

Arensman kwam in de Ronde van Burgos voor het eerst sinds de Giro d'Italia in actie. Hij kon geen potten breken.

Arensman werd 35ste in de door Kuss gewonnen bergetappe en vervolgens vijfde in de tijdrit op dag vier. Hij sloot de ronde af op plek twintig in het algemeen klassement.

Het is nog niet bekend of Arensman de Vuelta gaat rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl