NOS Wielrennen

Weer tegenslag Visma: zieke Kuss in Tourselectie vervangen door Lemmen

Toch weer tegenslag voor de Nederlandse wielerploeg Visma-Lease a Bike: Sepp Kuss blijkt onvoldoende hersteld van een eerder opgelopen coronabesmetting en kan zaterdag niet starten in de Tour de France. De Amerikaan wordt vervangen door Bart Lemmen.

Na de meevaller rond tweevoudig Tour-winnaar Jonas Vingegaard en voormalig groenetruiwinnaar Wout van Aart, die ondanks zware crashes in het voorjaar toch op tijd fit zijn om in Florence aan de 111de Ronde van Frankrijk te beginnen, is het afvallen van Kuss toch een volgende domper.

In het voorjaar kreeg Visma-Lease a Bike de ene na de andere tegenslag te verwerken en ook in aanloop naar de Tour was het raak. Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle stonden ook op de deelnemerslijst, maar zij maakten beiden een duikeling in het Critérium du Dauphiné, waarna er een streep door hun namen kon.

Kuss was belangrijke helper Vingegaard

Met Kuss, vorig jaar winnaar van de Ronde van Spanje, valt er een belangrijke helper in de bergen weg voor Vingegaard, die sinds zijn val in de Ronde van Baskenland in april nog geen wedstrijd reed maar zich toch hoopt te mengen in de strijd om de podiumplaatsen.

Sepp Kuss

De 28-jarige Lemmen kwam begin dit jaar in dienst van Visma-Lease a Bike, nadat hij pas één jaar beroepsrenner was geweest. Hij liet zich meteen gelden met goede prestaties in de Tour Down Under en de UAE Tour. Onlangs werd Lemmen tweede in het eindklassement van de Ronde van Noorwegen.

Sportief directeur Merijn Zeeman spreekt dan ook zijn vertrouwen uit in de debutant in een grote ronde. "Hoewel hij pas anderhalf jaar professional is, blijkt Bart al een hele betrouwbare en sterke renner. Hij rijdt goed bergop en offert zich graag op voor kopman Vingegaard."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl