Een Transavia-vliegtuig op Schiphol ter illustratie
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Vliegtuig keert terug naar Schiphol vanwege 'agressief duo'

Een vliegtuig onderweg naar Marrakesh is gisteren teruggekeerd naar Schiphol. Volgens luchtvaartmaatschappij Transavia was er een agressief duo aan boord. Een van de twee mannen ontkent tegenover de NOS dat er sprake was van agressie.

De 31-jarige mannen uit Utrecht en Amsterdam zouden aanwijzingen van de gezagvoerder hebben genegeerd. Ook waren ze verbaal agressief, zegt de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee tegen regionale omroep NH. De orde en veiligheid aan boord van het vliegtuig zouden daardoor in het geding zijn gekomen. Transavia heeft aangifte gedaan.

De onenigheid ging over zitplaatsen, zegt de 31-jarige man uit Utrecht tegenover de NOS. Volgens hem was de stewardess bij het eerste contact meteen "onbegripvol en niet sociaal". "Ze had het echt op ons gemunt, ik wilde een normaal gesprek voeren."

Volgens de man kwam het ook voor de andere passagiers als een verrassing dat het vliegtuig opeens moest terugkeren. "Er was helemaal geen sprake van geweld of uitschelden." Hij zegt dat hij na het incident gisteren contact heeft gezocht met Transavia, maar vooralsnog zonder succes.

Veiligheid boven alles

Vlak voor de Belgisch-Franse grens maakte het toestel rechtsomkeert. Op Schiphol werden de twee mannen uit het toestel gezet. 2,5 uur later dan gepland vertrok het toestel opnieuw naar Marokko.

"Terugkeren, dat is nogal wat", zegt een woordvoerder van Transavia. "Maar de veiligheid van onze passagiers en crew gaat boven alles."

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar het incident en heeft getuigen gehoord. Ook de twee mannen worden nog verhoord.

Meer incidenten

Er is al jaren sprake van een stijging van het aantal incidenten in vliegtuigen, zoals agressie tegen cabinepersoneel. NH sprak afgelopen mei met Schiphol-personeel over de incidenten die zij meemaakten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl