Anne van Dam
NOS Sport

Van Dam niet tevreden over eerste olympische golfdag: 'Veel nieuw publiek'

Golfster Anne van Dam heeft op de eerste olympische wedstrijddag geen grote indruk weten te maken. De enige Nederlandse vertegenwoordiger tijdens de Spelen op de banen van Le Golf National in het nabij Parijs gelegen Guyancourt, kwam na achttien holes uit op een score van drie boven het gemiddelde (par).

Daarmee heeft ze tien slagen achterstand op de Franse koploopster Celine Boutier.

Van Dam kende vooral halverwege de course problemen met drie bogeys en zelfs een double bogey op hole 13 (twee slagen meer dan het gemiddelde). Ze stelde daar nog wel drie birdies (één slag onder par) tegenover, maar dat kon de balans niet voldoende doen omslaan.

Van Dam had moeite met publiek: 'Denk dat ze nieuw op de golfbaan waren'

Van Dam staat met haar score gedeeld 36ste in het veld van zestig golfsters en dat is niet wat ze vooraf hoopte. "Nee, ik kan niet tevreden zijn met mijn eindresultaat. Het was een beetje van alles en nog wat. Ik heb met vlagen heel goed gespeeld, maar ook wel veel fouten gemaakt."

Telefoons

Dat lag deels aan de baan. "Die is best lastig. De wind was ook anders dan tijdens de voorbereiding. Ik moest op sommige holes echt schakelen en andere clubs gebruiken."

Ook het publiek speelde haar af en toe parten. "Er waren ook veel mensen, denk ik, die nieuw op een golftoernooi waren. Heel veel telefoons en heel veel geluid. Misschien hoort dat bij de Spelen, maar ik had daar vandaag best wel moeite mee."

Ondanks de matige start kijkt ze met optimisme vooruit. "Ik denk dat er niet eens zo slecht voor sta. Met name de laatste paar holes, met veel water, zijn best wel pittig. Ook door de wind. Ik moet morgen weer richting par zien te komen. Ik heb zeker nog wel een goede dag nodig."

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl