NOS SportAangepast

Nadal en Alcaraz winnen in Parijs, Nederlandse tennissers niet in actie door regen

Rafael Nadal en Carlos Alcaraz hebben op de Olympische Spelen in Parijs de tweede ronde bereikt van het dubbelspel. Het Spaanse duo won met 7-6 (4), 6-4 van de Argentijnen Máximo González en Andrés Molteni.

Spaans droomkoppel Nadal en Alcaraz naar tweede ronde in Parijs

Op de banen van Roland Garros kon door de regen alleen worden gespeeld op de overdekte hoofdbanen. De Nederlandse tennissers Arantxa Rus, Tallon Griekspoor en Robin Haase kwam daardoor niet in actie.

Nadalcaraz

De 38-jarige Nadal en de 21-jarige Alcaraz, ook wel 'Nadalcaraz' genoemd, zijn samen goed voor 26 grandslamtitels in het enkelspel. Nadal won er 22 in zijn carrière; Alcaraz staat op vier, waaronder de laatste edities van Roland Garros en Wimbledon.

Sinds begin 2023 spelen de 41-jarige González en de 36-jarige Molteni samen. Het ingespeelde Argentijnse duo kon dan ook goed tegenstand bieden aan het Spaanse droomkoppel.

Beide teams verloren hun eerste servicegame, maar daarna ging het in de eerste set gelijk op. In de tiebreak waren Nadal en Alcaraz te sterk.

Rafael Nadal en Carlos Alcaraz

Ook in de tweede set maakten de duo's er een spannend spektakel van voor het enthousiast publiek. Bij een 4-4 stand plaatsen de Spanjaarden de beslissende break. Even later serveerde Nadal de partij uit.

Mochten Tallon Griekspoor en Wesley Koolhof hun partij in de eerste ronde winnen van het Hongaarse duo Marozsán/Fucsovics, dan treffen ze in de volgende ronde de Spaanse publiekslievelingen.

Alcaraz kwam eerder op de dag ook al in actie in het enkelspel. De Spaanse nummer drie van de wereld won eenvoudig van de Libanees Hady Habib (ATP-275) met 6-3, 6-1.

Eén game voor Ebden

Ook Novak Djokovic bereikte in sneltreinvaart de tweede ronde. De Servische nummer twee van de wereld had geen kind aan de Australische dubbelspecialist Matthew Ebden en won met 6-0, 6-1.

Novak Djokovic

Ebden had al twee jaar geen enkelpartij meer gespeeld en was voor het dubbelspel naar Parijs gekomen. Door afzeggingen werd hij op het laatste moment aan het olympische toernooi toegevoegd.

De 36-jarige Australiër zag de lol wel in van zijn kansloze exercitie. Hij probeerde een onderhandse service, trok zijn shirt over het hoofd na een gescoord punt en bood zijn racket gekscherend aan het publiek aan.

De Australische tennisser Matthew Ebden viert een punt in zijn partij tegen Novak Djokovic

Bij de vrouwen had de nummer een van de wereld, de Poolse Iga Swiatek, meer moeite. De topfavoriete won met 6-2, 7-5 van Irina-Camelia Begu (WTA-136) uit Roemenië.

In de tweede set maakte Swiatek, die in juni voor de derde keer op rij Roland Garros won, een 5-3 achterstand goed.

Iga Swiatek won van de Roemeense Irina-Camelia Begu

Ook Jasmine Paolini (WTA-5), de tegenstander van Swiatek in de finale van Roland Garros en finaliste op Wimbledon, won in twee sets van een Roemeense tegenstander. Ze versloeg Ana Bogdan (WTA-96) met 7-5, 6-3.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl