Arne Slot schreeuwt langs de lijn
NOS Voetbal

Slot boekt met Liverpool eerste zege in oefenduel met Real Betis

Trainer Arne Slot heeft zijn eerste oefenzege geboekt met Liverpool. In Pittsburgh werd met 1-0 gewonnen van Real Betis. De Hongaar Dominik Szoboszlai maakte tien minuten voor rust de enige treffer.

Sepp van den Berg had een basisplaats. Ook Mo Salah deed mee. Virgil van Dijk en Cody Gakpo, recent met Oranje actief op het EK, ontbraken nog.

Middenvelder Curtis Jones viel na een half uur geblesseerd uit.

Liverpool is in aanloop naar het nieuwe seizoen voor een oefencampagne in de Verenigde Staten. Daar zijn onder meer Manchester United en Arsenal nog de tegenstanders.

Slot: 'Controleren, opbouwen van achteruit, dat is onze stijl bij Liverpool'

Slot verloor eerder met Liverpool zijn eerste oefenwedstrijd. The Reds gingen met 1-0 onderuit tegen Preston North End, dat uitkomt in het Championship, het tweede niveau van Engeland.

Slot gaf toen 25 spelers speeltijd, onder wie ook Van den Berg.

Sepp van den Berg krijgt zijn kans van Slot: 'Een nieuwe coach, een nieuwe kans'

Over de winst op Betis was Slot tevreden: "We hebben de nul gehouden, dat is positief. Ik denk dat we een grote kans tegen hebben gekregen in de slotfase, we hebben de wedstrijd goed gecontroleerd en kansen gecreëerd. De speelstijl was opbouwen van achteruit, gecontroleerd, oppassen voor de counter. Hopelijk kunnen we die stijl het hele seizoen handhaven."

Ten Hag en United

Erik ten Hag speelde met Manchester United tot nu toe twee duels: er werd verloren van Rosenborg en gewonnen van FC Rangers. Hij voegde de Zweed Andreas Georgson toe aan zijn technische staf. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

Georgson was sinds begin dit jaar hoofdtrainer van de Noorse club Lillestrøm. Daar tekende hij in januari nog een langdurig contract.

Eerder deze zomer haalde Ten Hag al Ruud van Nistelrooij en René Hake naar Manchester als assistenten. Jelle ten Rouwelaar werd vastgelegd als keeperstrainer.

Manchester United begint het voetbalseizoen op 10 augustus met de strijd om het Community Shield, de Engelse supercup. Stadgenoot Manchester City is dan de tegenstander.

Ten Hag vol vertrouwen: 'We hebben kwaliteit, kunnen van iedereen winnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl