De skyline van Dubai
NOS NieuwsAangepast

Oudste zoon Taghi vanuit Dubai uitgeleverd aan Nederland

De oudste zoon van Ridouan Taghi, Faissal, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai uitgeleverd aan Nederland. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De 23-jarige Faissal werd vorig jaar augustus opgepakt in de Verenigde Arabische Emiraten en zat sindsdien daar vast. Hij wordt door het OM beschouwd als sleutelfiguur binnen de organisatie van zijn vader.

T. wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich schuldig maakt aan grootschalige drugshandel, witwassen en het voorbereiden van geweldsmisdrijven.

Zou taken van vader hebben overgenomen

De naam van Faissal is de afgelopen jaren door het OM meerdere keren in de rechtszaal genoemd. De aanklagers denken dat hij een aantal zaken van zijn vader waarnam en baseren zich daarbij op onderschept en gekraakt berichtenverkeer.

Het was voor de politie aanleiding om de communicatie van Ridouan Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting in Vught (EBI) te onderzoeken. Tijdens dat onderzoek bleek dat zijn opdrachten onder meer bij de nu uitgeleverde zoon terechtkwamen.

Zo zou Taghi hem hebben laten weten in welke bedrijven en nieuwbouwprojecten er geld geïnvesteerd moest worden. Volgens eerdere berichten is er 2,5 miljoen euro aan drugsgeld naar deze zoon gesmokkeld.

Ridouan Taghi zelf werd in december 2019 in Dubai opgepakt en kort erna uitgezet naar Nederland. In februari werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl