John van den Brom, trainer van Vitesse
NOS Voetbal

Noodlijdend Vitesse krijgt weer uitstel; definitieve uitspraak KNVB op 1 augustus

De beroepscommissie van de KNVB heeft het noodlijdende Vitesse opnieuw extra tijd gegeven om uit de benarde positie te komen. Aangezien er in de beroepszaak aanvullende gegevens noodzakelijk zijn, is besloten om de Arnhemse club tot en met 31 juli 12.00 uur de tijd te geven om te kunnen voldoen aan de laatste eisen.

Daarmee krijgt Vitesse nog een week extra de tijd, want de deadline stond op 22 juli. Waarschijnlijk volgt op 1 augustus 2024 een definitieve uitspraak omtrent de licentie van Vitesse.

Vitesse hoopt via de beroepscommissie te bereiken dat een eerder besluit om de proflicentie voor seizoen 2024-2025 in te nemen, wordt teruggedraaid.

De Arnhemse club heeft een schuld van 19 miljoen euro. Ruim 14 miljoen euro daarvan staat uit bij de Amerikaanse investeerder Coley Parry, eigenaar van de Common Group. Hij wil zijn geld terugzien, maar dat geld heeft Vitesse niet.

Onlangs werden Coley Parry en Guus Franke, de beoogde nieuwe eigenaar van de club, het eens over de aflossing van de schuld van Vitesse aan de Amerikaan.

Vitesse traint, ondanks de onzekerhied, al sinds eind juni

Algemeen directeur Edwin Reijntjes: "Het is bijzonder vervelend voor eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt dat wij nog in de wachtkamer zitten. Alhoewel ik het proces begrijp en blij ben dat we nog in de race zijn, moeten wij nog steeds alles on-hold zetten richting komend seizoen."

"Dat is wrang, aangezien wij het namelijk weer 'gewoon' over voetbal willen hebben, zoals het eigenlijk hoort. Met de naderende start van het seizoen worden de organisatorische en technische uitdagingen immens. Daarentegen is het behoud van de licentie het allerbelangrijkste. Daar werken we met zijn allen naartoe. En dat geloof is er ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl