De Nederlandse softbalsters na de wedstrijd tegen Canada
NOS Sport

Geen WK-finale voor softbalsters na uitblijven stunt tegen Canada

De Nederlandse softbalsters hebben in de finaleronde van het WK in Italië met 6-3 van Canada verloren. Daardoor is een plek bij de eerste twee in die finaleronde en daarmee plaatsing voor de finale buiten bereik.

Voor de nummer tien van de wereld ging het tegen de nummer vijf mis in de laatste inning. Werpster Marjolein Merckx moest in de 1ste en 4de inning een run toestaan, terwijl Oranje weinig uit kon richten op de Canadese Sara Groenewegen.

Zij werd na vijf innings vervangen en plots wist Nederland mede door slagen van Suka van Gurp en Laura Wissink en twee veldfouten drie runs te maken: 3-2.

Een verrassing hing in de lucht, maar in de laatste inning werd Merckx vervangen door J'dah Grigorie. Zij kreeg twee honkslagen een keer vier wijd en een homerun om de oren. Het leverde Canada vier punten en de zege op.

Zaterdag om brons

Vrijdag neemt Het Koninkrijksteam het nog op tegen de Verenigde Staten, dat zich al geplaatst heeft voor de finale. Zaterdag staat de wedstrijd om het brons op het programma tegen Japan of Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl