Suka van Gurp
NOS Sport

Softbalsters op WK na sterke start onderuit tegen drievoudig kampioen Japan

De Nederlandse softbalsters hebben op het WK in Italië hun laatste groepsduel verloren. Ze leken op weg naar een stunt tegen drievoudig wereldkampioen Japan, maar gingen toch onderuit: 3-4. Beide landen waren al zeker van de finaleronde.

Eerder won het Koninkrijksteam, voor de laatste keer onder leiding van bondscoach Ferenc Jongejan, met 3-1 van Puerto Rico (nummer 2 van de wereld) en met 6-2 van Australië (10). Nederland staat achtste op de wereldranglijst.

Voorsprong

De Nederlandse slagploeg begon sterk in het Italiaanse Castions di Strada. In de derde inning was Japan aan z'n derde werper toe, maar toen stond Oranje al met 3-0 voor.

Brenda Beers, Maxime van Dalen en Suka van Gurp scoorden. Jessie van Aalst heerste vijf innings lang op de heuvel en incasseerde geen enkele honkslag, maar in de zesde ging het fout. Japan kwam terug tot 3-2 en ook Lisa Hop kon de Japanse slagploeg vervolgens niet in bedwang houden: 3-4.

Vanaf morgen wordt de zogeheten super round gespeeld. Hierin strijden de nummers 1 en 2 van beide poules tegen elkaar voor een plek in de finale. Het Koninkrijksteam moet in ieder geval tegen de VS, de andere tegenstander (Canada of Italië) wordt later vandaag bekend.

Zaterdag worden de wedstrijd om het brons en de finale gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl