Vreugde bij de Nederlandse ploeg
NOS Sport

Softbalsters na tweede zege in loodzware groep door naar laatste vier op WK

De Nederlandse softbalsters hebben ook hun tweede wedstrijd op het WK in Italië gewonnen. De ploeg van bondscoach Ferenc Jongejan rekende in Castions di Strada met 6-2 af met Australië en is nu al zeker van de volgende ronde.

Voor Oranje, dat op de wereldranglijst twee plaatsen hoger staat dan Australië (achtste om tiende), kwamen Britt Vonk en Brenda Beers in de derde inning over de thuisplaat. Een inning later kwam Australië langszij, maar in de vijfde inning werd het via een homerun van Dinet Oosting (ook Beers kwam binnen) 4-2.

Via een tweehonkslag van Suka van Gurp en een honkslag van Laura Wissink liep Nederland in de zevende inning verder uit.

Pittige groepsfase

Maandag wonnen de Nederlandse vrouwen al op knappe wijze van Puerto Rico, dat tweede staat op de wereldranglijst en afgelopen donderdag nog met 6-0 van Nederland won in een oefenduel. De softbalploeg piekt dus op het juiste moment.

Woensdag volgt de laatste wedstrijd in de groepsfase, tegen Japan. Dat land staat derde op de wereldranglijst en heeft ook beide groepswedstrijden gewonnen. Beide landen zijn al zeker van een plek bij de laatste vier.

De Nederlandse softbalvrouwen evenaren daarmee sowieso hun beste prestatie ooit op een WK. Hoger dan de vierde plaats, acht jaar geleden op het WK in Canada, is Nederland nooit geëindigd op het mondiale eindtoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl