NOS Wielrennen

Chipsgooier in Touretappe opgepakt, te dronken om verhoord te worden

De man die tijdens de Tour de France-etappe van zaterdag chips gooide in het gezicht van Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, is kort na het incident door de Franse politie opgepakt.

Dat meldt dagblad Le Parisien, die eraan toevoegt dat de boosdoener pas vandaag verhoord kan worden, omdat hij straalbezopen was.

Toeschouwer gooit chips naar Pogacar en Vingegaard op slotklim

Het gaat om een 32-jarige Breton, wat de zwart-witte vlag van Bretagne verklaart die hij om zijn lichaam had gedrapeerd. "Hij maakte deel uit van een vriendengroepje en had de hele middag stevig gedronken", wist een ooggetuige aan Le Parisien te vertellen.

Een politieagent zag het incident op de slotklim naar Pla d'Adet ook gebeuren en trad bij de tweede keer dat de man met chips gooide, richting Vingegaard, onmiddellijk op.

"Vijf minuten later al kwam een auto van de politie de supporter ophalen", aldus de ooggetuige.

Juridische stappen

"Ik begrijp mensen niet die naar een wielerwedstrijd gaan kijken en dan met chips gooien", zei Vingegaard na de finish op Pla d'Adet. De gegooide chips hadden geen invloed op het koersverloop: Pogacar won de rit, voor Vingegaard.

Rennersvakbond CPA kondigde zaterdag al aan juridische stappen te willen ondernemen tegen de 'chipsgooier'. "Dit is respectloos en wordt niet getolereerd", verklaarde voorzitter Adam Hansen op X.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl