Liane Lippert komt als eerste over de meet
NOS Wielrennen

Lippert wint zesde etappe, Longo Borghini behoudt roze trui

Liane Lippert (Movistar) heeft de zesde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De 26-jarige Duitse bleef op de streep haar medevluchters Edwards en Magnaldi voor. Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) behield de roze trui.

Het peloton begon zonder Van Empel aan de rit van San Benedetto del Tronto naar Chieti. De Nederlandse kwam donderdag ten val en stapte niet op voor de 159 kilometer over een heuvelachtig parcours, met drie klimmetjes van de derde categorie als uitschieters.

Longo Borghini in haar roze leiderstrui

Het peloton hield zich in de Italiaanse hitte lang rustig. Er was een valpartij van Elise Chabbey voor nodig om een kopgroep te laten ontstaan. De Zwitserse schoof op zo'n 40 kilometer van de finish onderuit, waardoor er een gat ontstond tussen vier rensters en het inmiddels uitgedunde peloton.

De kopgroep, met Ruth Edwards, Ane Santesteban, Liane Lippert en Erica Magnaldi, pakte in de afdaling van de Penne een voorsprong die opliep tot bijna drie minuten.

Vluchters houden stand

Nadat Santesteban moest lossen in de klim van de Chieti konden de drie het uitvechten. De voorsprong liep snel terug, maar de overgebleven vluchters hielden stand.

In het sprintje was Lippert de Amerikaanse Ruth Edwards en Erica Magnaldi uit Italië te snel af.

Longo Borghini blijft aan de leiding

Rozetruidraagster Elisa Longo Borghini eindigde als vierde, op 21 seconden van de dagwinnares. De Italiaanse behoudt daarmee haar marge van drie seconden op de Belgische Lotte Kopecky. Pauliena Rooijakkers staat negende op 1.34 minuut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl