Lotte Kopecky wint met overmacht in de Giro
NOS WielrennenAangepast

Kopecky sprint naar zege in Giro en nadert leidster Longo Borghini tot op 3 seconden

Lotte Kopecky heeft de vijfde rit in de Giro d'Italia gewonnen. De Belgische wereldkampioene was veruit de snelste in de massasprint en naderde klassementsleidster Elisa Longo Borghini tot op drie seconden.

Pauliena Rooijakkers is de beste Nederlandse in het klassement op iets meer dan anderhalve minuut van de Italiaanse.

Bekijk in het X-bericht hieronder de indrukwekkende zege van Kopecky:

De 108 kilometer lange etappe van Frotone naar Foligno ging over een glooiend parcours maar telde slechts één gecategoriseerd klimmetje. Dat werd al rap bedwongen en ondanks de nodige aanvalspogingen lukte het niemand om een flink gat te slaan.

De Poolse kampioen tijdrijden Marta Jaskulska trok nog even ten aanval in de slotfase. Ze kreeg een voorsprong van een halve minuut, maar werd 7 kilometer voor de streep ingelopen.

Kopecky perfect afgeleverd

In de finale leverde Barbara Guarischi haar ploeggenote van SD Worx in een zetel af. Kopecky ging de sprint aan, maar niemand kon haar volgen, waarna Guarischi en de Belgische al voor de finishlijn beiden de armen in de lucht in staken.

"De laatste 5 kilometer waren hectisch", vertelde Kopecky na afloop. "Maar ik had geweldige ploeggenotes om me heen. Dit was een van de beste 'lead-outs' die ik ooit gehad heb."

Kopecky was deze Giro al twee keer tweede geworden en eindigde in iedere rit in de top tien. Elisa Balsamo (Lidl-Trek) stapte deze etappe af vanwege problemen aan de keelamandelen.

Vrijdag volgt een stevige heuvelrit van San Benedetto del Tronto naar Chieti, waar de aankomst ligt na een klim van 6 kilometer. De Giro d'Italia duurt nog tot en met komende zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl