NOS Voetbal

Koeman: 'Morgenvroeg beslissing over Bergwijn, ga ervan uit dat hij fit is'

Koeman: 'Morgenvroeg beslissing over Bergwijn, ga ervan uit dat hij fit is'

Steven Bergwijn dreigt de kwartfinale van het EK, morgen tegen Turkije (21.00 uur), te moeten missen. De 26-jarige aanvaller is niet ongeschonden uit het duel met Roemenië gekomen. "Morgenvroeg nemen we een beslissing", zegt bondscoach Ronald Koeman.

Bergwijn trainde vandaag bij het begin van de training vanwege knieklachten apart met kracht- en conditietrainer René Wormhoudt. Daarna sloot hij bij de groep aan. "Morgenochtend hebben we nog een activatietraining", aldus Koeman. "Dan nemen we een definitieve beslissing. We wachten de reactie af. Ik ga ervan uit dat hij fit is."

Afgelopen dinsdag maakte Bergwijn tegen Roemenië zijn eerste minuten op het EK. Bij rust werd hij met lichte klachten vervangen door Donyell Malen, die als invaller twee keer scoorde.

De zieke Ian Maatsen ontbreekt sowieso in Berlijn. Matthijs de Ligt is wel fit, de verdediger kampte deze week met lichte klachten. Ook Nathan Aké en Jerdy Schouten, die tegen Roemenië met lichte klachten werden vervangen, zijn beschikbaar.

Steven Bergwijn (l) en Ryan Gravenberch (r) op de training van vandaag

Koeman is niet van plan veel te veranderen in zijn opstelling: "Zeker niet na een goede wedstrijd", zei de coach. "Maar het is wel een andere tegenstander, die een ander type voetbal speelt."

"Het is misschien wat ongeorganiseerd, maar ze zijn wel heel gevaarlijk, ook door positiewisselingen", ging Koeman verder. "Ze hebben een groot hart en zullen ongetwijfeld veel support krijgen. We moeten voorbereid zijn op een heel pittige wedstrijd."

Kijk hieronder naar wat Ronald Koeman en Denzel Dumfries te melden hebben over corners:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl