Carlos Alcaraz tijdens zijn partij tegen Frances Tiafoe
NOS SportAangepast

Alcaraz ontsnapt na vijf sets tegen Tiafoe, Sinner eenvoudig door op Wimbledon

Carlos Alcaraz heeft voor het derde jaar op rij de achtste finales op Wimbledon bereikt. De titelhouder had vrijdag een zware kluif aan Frances Tiafoe, maar zegevierde na een pittige vijfsetter: 5-7, 6-2, 4-6, 7-6 (2), 6-2.

Met vier lovegames in de eerste set serveerde Tiafoe niet alleen uitstekend, met snelle returns en combinaties van lobjes en stopvolleys, waarbij de bal door een zachte slag vlak achter het net eindigt, gaf hij Alcaraz meer dan eens het nakijken.

Alcaraz verspeelde in de eerste set een 4-2 voorsprong, sloeg terug in de tweede set en dwong na een beroerde derde set een beslissende set af na een magnifiek gespeelde tiebreak. Tiafoe had tot die tiebreak het beste van het spel, maar bood in de vijfde set geen tegenstand van betekenis meer.

Sinner overtuigt

Jannik Sinner schaarde zich een stuk overtuigender onder de laatste zestien. De nummer één van de wereld stond tegen de Serviër Miomir Kecmanovic, de mondiale nummer 52, alleen in set twee even onder druk. De Italiaan won uiteindelijk met 6-1, 6-4, 6-2.

Jannik Sinner verslaat de Servische Miomir Kecmanovic op overtuigende wijze

Serverend voor 5-4 in die tweede set kwam Kecmanovic op 40-15. Met vier mooie punten op rij wist Sinner hem toch te breken, waarna de Italiaan doordenderde naar de overwinning.

Sinner haalde in Londen de kwartfinales in 2022 en de halve finales in 2023 .Dit jaar won hij de Australian Open en was hij halvefinalist op Roland Garros. Hij had Kecmanovic, woensdag in vijf sets te sterk voor Tallon Griekspoor, ook in hun vorige drie ontmoetingen geklopt.

Paul simpel verder

Tommy Paul, landgenoot van Tiafoe, haalde zonder veel problemen de vierde ronde. Paul had slechts anderhalf uur nodig om zich van de Kazach Aleksandr Boeblik te ontdoen: 6-3, 6-4, 6-2.

Tommy Paul bereikte de vierde ronde van Wimbledon eenvoudig

In Londen wordt dit jaar het nodige verwacht van Paul, die eind vorige maand het grastoernooi van Queen's op zijn naam schreef. Maar met Boeblik had hij wel een onberekenbare opponent, die zo nu en dan tot grote hoogten stijgt, maar ook geregeld ondermaats presteert.

Boebliks service wordt alom gevreesd en ook tegen Paul maakte hij indruk met zijn snoeiharde opslagen. Zo kwam hij alleen in de tweede set al tot negen aces, over drie sets stokte de teller bij vijftien. Op alle andere fronten werd de Kazach echter overklast door Paul.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl