NOS Voetbal

Pauw volgde intensieve therapie na 'haatcampagne' van oude club in VS

Vera Pauw heeft naar eigen zeggen "een bewogen jaar" achter de rug, waarin de oud-bondscoach van de Nederlandse voetbalsters "intensieve therapie" volgde om zo goed mogelijk te herstellen na een "haatcampagne" die volgens haar werd uitgevoerd door haar voormalige club Houston Dash. "Ik kan emotioneel weer sterk in het leven staan."

Pauw ontving woensdag als eerste vrouw de oeuvreprijs bij de Rinus Michels Awards. Dat kwam voor haar op een goed moment. De afgelopen jaren kwam ze namelijk vooral met minder leuke berichten in het nieuws.

Grensoverschrijdend gedrag

Pauw kwam op 1 juli 2022 naar buiten met het bericht dat ze als speelster verkracht was door een voetbalcoach, die vlak daarna een hoge functionaris bij de KNVB was geworden. Daarna bleef het vooral heel stil vanuit Nederland, zei ze later in Langs de Lijn En Omstreken.

Daarnaast werd Pauw vorig jaar in een verhaal van The Athletic door een aantal speelsters van haar voormalige club Houston Dash beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Ze ontkende en werd uiteindelijk niet geschorst.

Vooral die beschuldiging heeft er afgelopen jaar flink ingehakt bij Pauw. "Ik heb veel traumatherapie gehad, zodat het overweldigende eraf is. Iedereen die vastloopt, zou ik het aanraden, want het werkt als een tierelier", vertelde Pauw over de nasleep.

Haatcampagne

Pauw zegt het slachtoffer te zijn van een haatcampagne van Houston Dash. "En social media is dan krachtig en maakt je leven kapot", aldus Pauw.

Vera Pauw als bondscoach van Ierland

"Zeker als mensen dingen gaan spuien. Als je naam in een rapport staat op een pagina met mannen die vrouwen verkracht hebben. Iets waar ik zelf ook slachtoffer van ben geweest."

Pauw kreeg intensieve therapie "om het leven weer te zien zitten."

"Ik kan zeggen dat ik hersteld ben en dat ik emotioneel hersteld ben, maar om weer veerkrachtig te worden, heb ik nog even de tijd nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl