Supporters Vitesse verzamelen zich op Papendal
NOS VoetbalAangepast

Wonderlijke ontwikkeling bij Vitesse: zakenman Franke wil club toch overnemen

Zakenman Guus Franke zegt dat hij nog altijd Vitesse over wil nemen, zo meldt Omroep Gelderland. Interim-directeur Edwin Reijntjes spreekt tegenover de NOS vergelijkbare woorden. Eerder op de dag meldde Reijntjes nog dat een deal was geklapt.

De Gelderse ondernemer Franke, eigenaar van Axiom Partners, een bedrijf in Zwitserland, wil miljoenen in de Arnhemse club steken. Hij wil de Amerikaan Coley Parry uitkopen en een gezonde basis voor de toekomst leggen.

Deadline om 00.00 uur

De licentiecommissie nam Vitesse vorige week de licentie voor het komende seizoen af. De club ging in beroep en heeft daardoor tot 00.00 uur maandagavond de tijd om zijn plannen aan te leveren bij de beroepscommissie, om daarmee de licentie voor het komende seizoen te redden.

Of dat gehaald wordt, is nog altijd de vraag.

Supporters van Vitesse

Voor een overname door Franke moeten de banden tussen Vitesse en Parry en zijn Common Group worden doorgesneden. Daarvoor moet Franke een deal sluiten met de Amerikaan om de ruim 14 miljoen euro schuld die Vitesse bij hem heeft af te kopen. Die deal lijkt er nu te komen.

'Moeilijkste onderhandelingen ooit'

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Hij wil linksom, rechtsom, bovenlangs en onderdoor", aldus Franke over Parry. "Hij wil de club maar proberen vast te houden. Ik kan je zeggen dat het de moeilijkste onderhandelingen waren die ik ooit heb gevoerd."

Ja, ik heb er nog altijd vertrouwen in dat het lukt.

Interim-directeur Edwin Reijntjes

Op Papendal, het trainingscomplex van Vitesse, verzamelden zich maandagavond honderden supporters. Zij kwamen hun zorgen uiten. Interim-directeur Reijntjes kwam hen kort toespreken en sprak zijn eigen woorden van eerder op de dag tegen.

"We zijn nog steeds in gesprek met Franke. En Guus Franke is nog steeds in gesprek met de Common Group. Ja, ik heb er nog altijd vertrouwen in dat het lukt."

'Guus Franke is ook enorm teleurgesteld'

Het zijn bijzondere en wat verwarrende ontwikkelingen, aangezien ook Cees Faes, marketingdirecteur van Axiom Partners, liet weten dat Franke teleurgesteld was door het klappen van de deal.

"Guus Franke voelt zich als een voetbalcoach die in de laatste minuut een doelpunt tegen krijgt. Hij heeft alles gedaan wat hij kon doen en dat maakt de teleurstelling alleen maar groter."

Franke wist dat het een complex verhaal was om Vitesse over te nemen, maar wilde er wel ver voor gaan. "Dat het nu niet lukt, is een bittere pil voor alle Vitesse-fans en Guus is daar één van."

Theo Janssen en John van den Brom uiten hun zorgen over de situatie bij de club:

Vitesse kent meer problemen dan alleen het afnemen van de licentie, zo zei Reijntjes vorige week. Volgens hem dreigt een faillissement en kan Vitesse over een week de rekeningen niet meer betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl