Mirlind Daku
NOS Voetbal

UEFA schorst Albanese aanvaller Daku na zingen beledigende teksten

De Albanese aanvaller Mirlind Daku is door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst. Hij zong na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen Kroatië beledigende teksten over Servië en Noord-Macedonië. Ook krijgt de Albanese voetbalbond een boete van bijna 50.000 euro.

Daku nam na afloop van de wedstrijd een megafoon in handen en begon de beledigende teksten te zingen. Hij hoopte dat het publiek zijn gezang voort zou zetten. De voetbalbond van Noord-Macedonië noemde het gezang 'schandalig'.

De Servische bond wond zich op over meerdere spreekkoren en dreigde het toernooi te verlaten als de UEFA geen straffen zou uitdelen voor.

Daku bood na de wedstrijd wel zijn excuses aan. "Ik voel een morele en professionele verplichting om dat te doen voor degenen die er aanstoot aan hebben genomen. Net als bij elke voetballer liggen de emoties op zulke momenten op een ander niveau, wat alleen op het veld begrepen kan worden", zei hij op zijn sociale media.

Mist wedstrijd tegen Spanje

Het hielp de aanvaller niet. Door zijn straf van twee duels mist Daku in ieder geval de wedstrijd tegen Spanje, maandagavond. Mocht Albanië zich plaatsen voor de achtste finales, dan ontbreekt de spits ook in die wedstrijd.

Albanië staat op dit moment derde in poule B.

  • NOS
  • NOS
    Het programma van maandag 24 juni

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl