Rellen na playoffwedstrijd FC Utrecht - Go Ahead Eagles
NOS NieuwsAangepast

Meer aanhoudingen voor rellen na FC Utrecht - Go Ahead Eagles

De politie heeft de afgelopen week elf mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen na de play-offwedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles. Na die wedstrijd eind mei liep het in en buiten Stadion Galgenwaard uit de hand.

Supporters van FC Utrecht en Go Ahead bestookten elkaar tijdens het duel met vuurwerk. Meteen na de 2-1 nederlaag, waardoor de club uit de Domstad het Europees voetbal misliep, betraden Utrecht-fans het veld om bij het uitvak te komen.

Vervolgens zocht een aantal hooligans buiten het Utrechtse stadion de confrontatie met de ME, waarbij twee agenten gewond raakten en twee supporters werden aangehouden.

Vorige week dinsdag deelde de politie al beelden van zeven verdachten bij Opsporing Verzocht. Drie van hen meldden zich daarna zelf bij de politie. Gisteren en vandaag werden nog eens acht mensen aangehouden, schrijft RTV Utrecht.

Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten. Vanavond worden in Opsporing Verzocht opnieuw beelden van relschoppers gedeeld.

Gemeente en club niet blij

Voor de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma waren de rellen reden om bij de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen geen fans in de Galgenwaard toe te laten. Zij sprak van "excessief, agressief geweld tegen de politie".

Het is een unicum dat een gemeente een dergelijke straf aan een club oplegt. "Maar gezien de situatie van afgelopen zondag is dit een passende maatregel. Ik zal ook niet schromen om ook bij andere wedstrijden geen publiek toe te staan, als deze situatie zich herhaalt", zei Dijksma toen.

FC Utrecht deelde naar aanleiding van de rellen tientallen stadionverboden uit.

Zo ging het er tijdens de wedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles aan toe:

Supporters Utrecht en Go Ahead Eagles gooien vuurwerk naar elkaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl