NOS Sport

Nederlandse cricketers uitgeschakeld op WK na nederlaag tegen Sri Lanka

De Nederlandse cricketers zijn op het WK T20 na de groepsfase uitgeschakeld. Op het Caribische eiland Saint Lucia werd het derde en laatste groepsduel met 201-118 verloren van het al uitgeschakelde Sri Lanka.

Na een zege in de eerste poulewedstrijd op Nepal gingen de duels met Bangladesh en Zuid-Afrika verloren. Die landen gaan samen door naar de tweede ronde.

Oranje, dat verkoos te fielden na het winnen van de toss, kende een goede start toen Pathum Nissanka al direct werd gevangen door Sybrand Engelbrecht op het bowlen van Viv Kingma.

Met aanvallend batten kwam Sri Lanka tot liefst 201 runs, tot nu toe een van de hoogste scores van het toernooi. Sri Lanka sloeg elf zessen. Van de Nederlandse bowlers kwam alleen Logan van Beek met twee wickets van het veld.

Aan slag ging Nederland overtuigend van start. Michael Levitt maakte 31 runs. Omdat daarna alleen Scott Edwards (ook 31) tot een vergelijkbare score kwam, moest Nederland (118 all out in 16.4 overs) zijn meerdere erkennen in Sri Lanka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl