Collin Veijer
NOS SportAangepast

Moto3-coureur Veijer tweede bij GP Italië na knappe inhaalrace, Bagnaia winnaar in MotoGP

Motorcoureur Collin Veijer is als tweede geëindigd in de Moto3-wedstrijd bij de Grand Prix van Italië. De zege ging naar de Colombiaan David Alonso, die het spannende gevecht met de Staphorster nipt won.

Na een vroege crash werd de race ingekort en volgde een herstart. Voor Veijer was dat een lastig moment. Hij zat er net lekker in en reed vlak achter koploper Alonso. Bij de herstart was de Nederlander bijna te laat, omdat z'n motor afsloeg.

Eindstrijd

Veijer begon succesvol in de herkansing en pakte regelmatig de koppositie, maar verspeelde die ook weer.

Met nog vier ronden te gaan zakte Veijer terug van de eerste naar de zesde plek. Hij liet zijn hoofd niet hangen, wachtte geduldig op zijn kans en passeerde weer enkele rivalen. De Staphorster reed twee keer een Moto3-baanrecord en klom op tot vlak achter Alonso.

Hij gooide alles in de strijd, maar kwam nét iets tekort.

Veijer staat derde in de WK-stand, maar is dankzij de spektakelrace op het circuit van Mugello de Spaanse nummer twee Daniel Holgado genaderd tot op elf punten. Alonso leidt het klassement na zeven races.

Bagnaia winnaar in MotoGP

In de MotoGP werd de Italiaanse titelhouder Francesco Bagnaia (Ducati) winnaar in eigen land. Hij boekte zijn vierde zege van het seizoen.

Bagnaia startte na een gridstraf van de vijfde positie, maar schoof bliksemsnel op naar koppositie en sloeg een gaatje met Jorge Martín, de leider in de WK-stand. Iedere keer als Martín dichtbij dreigde te komen, perste hij er weer een sneller rondje uit.

De 26-jarige Spanjaard liet op zijn beurt Enea Bastianini en Marc Márquez niet te dicht in de buurt komen. Bastianini had echter het beste voor het laatst bewaard. Hij lag derde, maar nam Martín diep in de slotronde alsnog te grazen.

In de laatste bocht scheurde de Italiaan, met de bijnaam 'La Bestia' (het beest), binnendoor en eindigde op spectaculaire wijze nog voor Martín op de tweede plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl