NOS Sport

Basketballers Den Bosch verslaan Leiden en pakken strohalm in titelstrijd

Bekijk de samenvatting van Heroes Den Bosch - ZZ Leiden

Heroes Den Bosch heeft de strijd om de landstitel nog niet opgegeven en een overwinning geboekt in de derde play-offwedstrijd tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Omdat de vorige twee wedstrijden allebei werden verloren door de Brabanders, zou Leiden bij een zege op zaterdagavond kampioen zijn.

Maar dat gebeurde niet. In de eigen Maaspoort was Den Bosch uiteindelijk de betere ploeg en zegevierde het met 79-65. Met 22 punten was Leiden-speler Tajion Jones topscorer van de wedstrijd. Austin Price was de meeste productieve speler bij de thuisploeg met 18 punten (5 op 9 driepunters).

Flinke dosis vechtlust

Den Bosch kon in het derde duel van de finale van de play-offs voor eigen publiek niet beschikken over de Amerikaan Lee Moore (om disciplinaire redenen uit de ploeg verwijderd) en de Let Roberts Stumbris (ziek), maar compenseerde dat met een flinke dosis vechtlust.

Halverwege stond Den Bosch op een comfortabele voorsprong (33-25), waarna Leiden in het derde kwart het initiatief greep. De bezoekers kwamen door een driepunter van Luuk van Bree zelfs even voor (43-46), reden voor de thuisploeg er in het vierde een schepje bovenop te doen. Door driepunters van de Amerikaan Sherron Dorsey-Walker en de Canadees Emmanuel Akot kwam Den Bosch met 13 punten voor (73-60) en die voorsprong gaf het niet meer uit handen.

Leiden is er dus nog niet in geslaagd de landstitel van 2023 te prolongeren. Op dinsdagavond krijgt het daarvoor een nieuwe kans, als de ploegen het in de vierde wedstrijd van de best-of-five-serie in de ZZ Arena in Leiden tegen elkaar opnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl