Cristiano Ronaldo kan zijn tranen niet bedwingen na de verloren bekerfinale

Weer geen Saudische prijs voor Ronaldo, die huilend het veld verlaat

Voor het tweede seizoen op rij is het Cristiano Ronaldo niet gelukt om een prijs te pakken met zijn Saudische club Al-Nassr.

De in Europa zo succesvolle goalgetter verloor vrijdagavond de finale van de Saudische beker na strafschoppen van aartsrivaal Al-Hilal. Na afloop van de verloren penaltyserie barstte de Portugees in tranen uit.

Aleksandar Mitrovic had Al-Hilal vroeg op voorsprong gezet in het King Abdullah Sports City-stadion in Jeddah en lang leek de ploeg van onder anderen Ruben Neves en de geblesseerde Neymar de beker binnen te hebben. Zeker toen Al-Nassr-doelman David Ospina moest vertrekken na een rode kaart.

Ronaldo had in de tweede helft bijna de hoofdrol voor zich opgeëist door met een fraaie omhaal het doel van Al-Hilal onder vuur te nemen. Zijn inzet spatte echter uiteen op de paal.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal werd het toch nog gelijk. Een minuut nadat Al-Hilal Ali Al-Bulaihi met rood had zien vertrekken, kopte Ayman Yahya na een verre inworp de 1-1 binnen.

Omdat voormalig Napoli- en Chelsea-verdediger Kalidou Koulibaly enkele minuten later ook rood kreeg ging Al-Hilal met negen man de verlenging in. Gescoord werd er niet waarna Bono, de keeper van het Marokkaanse elftal, zich ontpopte tot held van Al-Hilal.

Door twee strafschoppen te keren bezorgde hij zijn ploeg na de landstitel en de supercup de derde hoofdprijs van het seizoen. Voor Ronaldo restten er alleen maar tranen.