Cristiano Ronaldo tijdens de halve finale
NOS Voetbal

Ronaldo misdraagt zich in Saudische Super Cup, publiek scandeert naam Messi

Cristiano Ronaldo heeft zich maandagavond van een slechte kant laten zien in de halve finale van de Saudische Super Cup. De 39-jarige steraanvaller van Al-Nassr moest met een rode kaart vertrekken in de wedstrijd tegen rivaal Al-Hilal en kon daarna zijn emoties moeilijk bedwingen.

De Portugees kreeg vier minuten voor tijd, bij een 2-0 achterstand, een rode kaart toen hij en zijn tegenstander Ali Al-Bulaihi allebei snel de bal wilden pakken voor een ingooi. Ronaldo gaf zijn tegenstander vervolgens een elleboog.

Op beelden is te zien dat hij ook nog een trap na lijkt te geven als Al-Bulaihi op de grond ligt.

En daar bleef het niet bij. De voormalig sterspeler van Manchester United, Juventus en Real Madrid stak direct na de rode kaart richting de scheidsrechter zijn vuist in de lucht, alsof hij hem wilde slaan.

Uiteindelijk trok hij zijn arm snel weer in.

Naam Messi wordt gescandeerd

Bij het verlaten van het veld probeerde Ronaldo het publiek ook nog een sarcastisch applaus te laten geven voor de scheidsrechter, terwijl vanaf de tribunes de naam van zijn eeuwige rivaal Lionel Messi werd gescandeerd.

Al-Nassr verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-1.

Het is niet de eerste keer dat Ronaldo negatief opvalt in het Midden-Oosten. Een maand geleden werd hij nog een duel geschorst nadat hij een obsceen gebaar had gemaakt.

Ook verscheen begin dit jaar een filmpje online waarbij de sterspeler in de catacomben een sjaal van de tegenstander langs zijn kruis haalde.

Maar Ronaldo valt ook positief op. Onlangs biechtte hij in een sportieve bui een schwalbe op, waarna een toegekende strafschop alsnog werd ingetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl