Hulpverleners bij het ingestorte terras in Mallorca
NOS Nieuws

Controles horecagelegenheden in buurt van ingestort terras Mallorca verscherpt

De gemeente Palma de Mallorca verscherpt volgens lokale krant Ultima Hora de controles bij de horecagelegenheden in de toeristische stad Playa de Palma. Daar stortte donderdag een dakterras in van de Medusa Beach Club. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. Er waren ook gewonden, onder wie tien Nederlanders.

Op dit moment wordt onder meer onderzocht of er steunpilaren zijn verwijderd bij de terrassen in de stad. Volgens de krant voldoet een deel van deze tenten niet aan de stedenbouwkundige vergunningen en gebruiksvergunningen. De krant meldt verder dat het onderzoek zich waarschijnlijk ook op een aantal Nederlandse eigenaren van horecazaken in de populaire strandplaats richt. Een aantal van hen hebben volgens hen ook te maken met drugshandel.

Overbelasting

Het pand dat donderdagmiddag instortte was al eerder beboet voor stedenbouwkundige overtredingen, zegt Ultima Hora. Volgens de brandweer wijst alles erop dat het instorten kwam door een "combinatie van een verouderde structuur en overbelasting". Het op dat moment volle dakterras stortte in en kwam terecht op het terras eronder.

Inmiddels is op het eiland een hulpverlener gearriveerd van de ANWB, meldt persbureau ANP. Hij gaat Nederlanders bijstaan die zijn getroffen door het instorten van de beachclub.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl