Aanvoerder Stuani viert zijn goal
NOS Voetbal

Girona sluit wonderseizoen in stijl af met historische zege en derde plaats

Girona FC heeft het beste seizoen uit de clubgeschiedenis passend afgesloten. Op de laatste speeldag in de Spaanse competitie werd het eigen publiek getrakteerd op een grote overwinning: degradant Granada werd met liefst 7-0 verslagen.

Daarmee zette Girona, waar Oranje-international Daley Blind de hele wedstrijd meedeed, een historische prestatie neer. Het werd de eerste club buiten de klassieke Spaanse top drie (Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid) die zo'n grote zege boekte sinds 1996.

Voorafgaand aan het duel met Granada was Girona al zeker van de derde plek, de beste eindklassering ooit voor de club op het hoogste niveau. Daarmee mag Girona volgend seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis meedoen aan de Champions League.

Topscorer van de competitie

Los van de knappe teamprestatie, was er ook individueel succes te vieren bij Girona. Spits Artem Dovbyk maakte een hattrick en nam daarmee de leiding weer over in het topscorersklassement in de Spaanse competitie. De Oekraïner heeft nu 24 goals.

Dovbyk's concurrent op de topscorerslijst, de voormalig FC Groningen-speler en huidig Villarreal-spits Alexander Sørloth, staat op 23 goals en kan morgen nog proberen de Trofeo Pichichi, de prijs voor de topschutter in de Spaanse competitie, in de wacht te slepen.

De stand in La Liga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl