Girona treurt

Girona geeft diep in blessuretijd zege weg en kan tweede plaats verliezen

Girona heeft in de Spaanse competitie op bezoek bij Deportivo Alavés diep in blessuretijd een overwinning weggegeven. In de 99ste minuut werd Oranje-international Daley Blind geklopt in de lucht waarna Jon Guridi de 2-2 in het doel kopte. Dat was ook de eindstand.

Door het gelijkspel dreigt Girona de tweede plaats kwijt te raken. FC Barcelona is bij winst maandag thuis tegen Real Sociedad de nieuwe nummer twee. Kampioen Real Madrid, Girona en Barça zijn al zeker van plaatsing voor de Champions League, het vierde ticket ligt nog open.

Stand La Liga

Eric García opende in Vitoria-Gasteiz al vroeg de score namens Girona en Jon Guridi maakte met zijn eerste goal van de avond snel de gelijkmaker. Via een knal van de Venezolaan Yangel Herrera kwam Girona op slag van rust weer op voorsprong.

Lang leek Girona in het Baskenland de zege veilig te stellen, maar op de valreep ging het mis voor de Catalanen.