Girona viert de 1-0

Girona weer stap dichter bij Champions League na zege bij Las Palmas

Girona heeft op bezoek bij Las Palmas met 2-0 gewonnen. Daardoor is het Champions League ticket weer een stap dichterbij gekomen voor dé verrassing van de Spaanse competitie.

In de eerste helft schoot David López Silva Girona op voorsprong. Na rust tekende topscorer Artem Dovbyk vanaf de penaltystip voor de 2-0. Dovbyk staat nu op 19 treffers in La Liga, waarmee hij aan de leiding gaat van het topscorersklassement, voor Real Madrid-ster Jude Bellingham.

Bij Girona stond Daley Blind in de basis, hij speelde de volle negentig minuten. Bij Las Palmas werd Daley Sinkgraven na een uur gewisseld.

Girona staat nu dertien punten voor op nummer vijf Athletic Club, dat later vandaag tegen Atlético Madrid speelt. Na dit weekend zijn er nog vijf wedstrijden te gaan. De top vier plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.